csik

 

esza logo

uszt logo

TÁMOP-2.2.4-11/1-2012-0062 sz. projekt bemutatása

A szakképzésben és felnőttképzésben létrejött jó gyakorlatok elterjesztése a MTESZ közreműködésével román és szlovák partnerek számára

 

A projektbe 20-20 fő román szlovák, szak- és felnőttképzéssel foglalkozó szakembert vonunk be, számukra 5 alkalommal 3 napos továbbképzést szervezünk. A továbbképzéseken magyar előadók tartanak előadásokat, akik mind a szakképzés, mind a felnőttképzés területén komoly szakmai referenciákkal rendelkeznek. Az általunk választott témák megfelelnek az előzetes igényfelmérésben a külföldről érkezett igényeknek. 4-4 fő külföldi + 4 fő hazai szakértő műhelymunkák alatt 16 db képzési programot dolgoz ki, amelyet ingyenesen közzéteszünk a honlapunkon.

 

A külföldi résztvevők számára ingyenes az utazás, szállás, étkezés. Tolmácsolást szlovák és román nyelven biztosítunk.

A képzések helyszínei:

- Nyíregyháza 2 alkalom

- Debrecen

- Miskolc

- Eger 2 alkalom

Ez mind a műhelymunkákra, mind a 40 fő számára tervezett továbbképzésekre is vonatkozik. Aki mind a műhelymunkára, mind a továbbképzésre jelentkezett, számára összesen 10 db három napos képzés lesz a 18 hónapos projektidőszak alatt. Eredetileg 2012. július 1-től indítottuk volna a projektet, de a késedelmes döntés miatt csak szeptember 1-jén tudtuk elkezdeni a projektet, amely így 2014. február 28-ig tart.

 

A műhelymunkák: péntek-szombat-vasárnap

A képzések: csütörtök-péntek-szombati napokon kerülnek megrendezésre.

  A képzéseken az előadásokon kívül szeretnénk felnőttképzési intézményeket, továbbá szakképzési intézményeket is meglátogatni (mindegyik városban működik TISZK - Térségi Integrált Szakképző Központ), és arra munkanapon szeretnénk sor keríteni, hogy tényleges oktatás közben mutathassuk be az intézményeket.